Flickaplattformen presenterar stolt rapporten från Flickarådet på psykisk ohälsa! I detta material har du som yrkesverksam eller intresserad möjlighet att få ta del av tjejers perspektiv på hur det är att leva med, eller i närheten av, psykisk ohälsa. Detta arbete är av tjejer, för tjejer!
I vår desktop studie har vi kartlagt forskning och statistik om de insatser som myndigheter, regeringen och politiken gör kring de tre teman, sexuellt våld, psykisk ohälsa och heder, som Flickaplattformen baserat sina Flickaråd 2020 på.
Under Helsingborgs mångfaldsvecka i september föreläste vår projektledare Sara Sjölander om minoritetsstress. Denna föreläsning spelades in och finns nu i föreläsningsdriven om ni vill ha merkunskap om dess teoretiska utgångspunkt, bakomliggande faktorer och inkluderande bemötande.
För att planera vårt verksamhetsår inför 2021 skickar vi nu ut vår baseline undersökning för 2020. Det är också ett sätt för oss att utvärdera verksamheten vi har haft under 2019-2020. Det är oerhört viktigt att vi får in så mycket information från er som möjligt. Ni är medlemmarna och vi vill ligga så nära er som möjligt med vår verksamhet.
I ett samarbete tillsammans med oss på Flickaplattformen släpper nu GALDEM A TALK sitt podcast avsnitt "Flickadagen 2020" där de diskuterar sin syn på flickors rätt i samhället, hur de får påverka politiken, vad de tycker om sänkt rösträttsålder och mycket mer!
Fredag den 9 oktober ska Flickaplattformen till jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och snacka Flickaråd Heder. Allt kommer livesändas på vår instagram klockan 15.00!
Vi söker nu personer som vill vara med att driva Flickaplattformen framåt och få föreningen att utvecklas! Brinner du för barnrättsperspektivet och vill lägga tid för att arbeta med det i praktiken? Kanske har du föreningsvana eller viss erfarenhet av ekonomi och verksamhetsutveckling? Eller har ett intresse för sociala medier, kommunikation och påverkan?
I augusti skickade vi ut en undersökning till vårat medlemsnätverk för att se hur ni hade klarat er under omställningen till en corona-anpassad verksamhet och organisering. Nu har vi sammanställt materialet ni gav oss och det här var några av de viktigaste punkterna som kom upp
Rosaline Marbinah, ordförande för LSU (Sveriges ungdomsorganisationer) om hur statsbudgeten har genomgående brister i hur politiken ska utformas och genomföras så att barn och ungas rättigheter säkerställs.
I den tredje delen av MUCFs rapport som mäter attityder och värderingar hos unga framgår det att den psykiska ohälsan ökar bland unga och framförallt unga tjejer.
Representanter från WWF Sweden Youth och Sveriges Elevkårer skriver i ett debattinlägg på SVT om vikten att ungas röster och inflytande tas på allvar och hur mycket arbete som återstår innan Sverige lever upp till barnkonventionen som nu blir lag.
Idag skriver flera av våra medlemsaktörer som är jourverksamheter om problemet med kortsiktig och oförutsägbar finansiering. För att kunna nå sin fulla potential som stöd för våldsutsatta unga behövs finansieringen till jourerna säkerställas!