Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Fair Sex online: RealStars arbete mot kränkningar på nätet

Avataren och Fair Sex-agenten Kim är RealStars visselblåsare för att  uppmärksamma kränkningar på nätet. Kim har medhjälpare och du kan bli en av dem som gör internet till en säkrare plats för både unga och vuxna.

RealStars kärnbudskap handlar om Fair Sex, som är det lustfyllda mötet mellan två jämställda individer som respekterar varandra. Fair Sex är också att ta ansvar för sina handlingar och för sina medmänniskor. Unfair Sex däremot är att utnyttja någons sårbarhet och vi ser hur internet har blivit en växande arena för hat, objektifiering, sexköp och övergrepp.

På internet blir gränser för hur vi behandlar varandra med respekt ständigt flyttade. Känslan av att vara gömd bakom en skärm med påhittade användarnamn gör lätt att respekten för individen försvinner. Alla och framförallt ungdomar tillbringar mycket tid på Internet, som snabbt har blivit ett av de viktigaste sätten för att kommunicera och utveckla relationer. Tyvärr förekommer det också olika former av sexövergrepp och kränkningar som vi i RealStars vill agera mot.

RealStars vill stärka värderingar för Fair Sex genom att utbilda och skapa förutsättningar för en sund diskussion om värderingar, sex och respekt. Barn och ungdomar gör inte som vuxna säger – barn och ungdomar gör som vuxna gör! Därför bjuder vi in till utbildningar om nätvandring och presenterar hur vår nätagent Kim arbetar mot kränkningar och trakasserier på nätet.

Kontakta RealStars om ni vill veta mer, de håller föredrag för både skolor och organisationer. Om du vill tipsa Kim om något du ser eller är intresserad av att bli volontär hör av dig till, tipsakim@realstars.eu.

http://www.fairsexonline.se/

http://www.fairsexonline.se/lar-kanna-fair-sex-agenten-kim

http://realstars.eu/skolor/boka-skolbesok/