Evenemang
Tillbaka till startsidan

Manifestation 8 oktober: Förbjud rasistisk organisering!

Rasistiska organisationer tillåts ta allt mer plats i det offentliga rummet medan polis och andra myndigheter står handfallna. Sverige har upprepade gånger fått kritik från FN:s råd för mänskliga rättigheter för att inte ha ett tillräckligt starkt skydd mot rasism. Att den militanta nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) gång på gång skyddas på bekostnad av våra mänskliga rättigheter är ytterligare ett bevis för att dagens lagstiftning inte räcker.

Det är dags för ett förbud mot rasistisk organisering, nu!

Stefan Löfven har gett justitieminister Morgan Johansson i uppgift att se över frågan om lagstiftning. Han har även bjudit in de borgerliga partierna samt Vänsterpartiet för ”diskussioner om hur man ska motverka de antidemokratiska strömningarna i landet”.

Låt oss därför samlas i Stockholm och visa att vi är många som vill se förändring av lagstiftningen, där rasisters organisationsfrihet begränsas. 

Den 8 oktober kl 14:00 tar vi gemensamt ställning. Efter manifestationen kommer en namninsamling att överlämnas till regeringen. Över 30 000 personer har redan undertecknat den: https://www.mittskifte.org/petitions/forbud-mot-organiserad-rasism-i-sverige

Plats: Medborgarplatsen

Arrangörer:
Make Equal
Skiftet
Teskedsorden
Individuell Människohjälp
#jagärhär
Nattskiftet
Flickaplattformen
Raoul Wallenberg Academy
Michael A. Frieds Stiftelse
We Are-nätverket
Judiska ungdomsförbundet

(Ps. Bor du i en annan stad och vill anordna en egen manifestation samtidigt som den i Stockholm? Gör jättegärna det, och kontakta oss om du vill bolla idéer eller liknande.)

Läs debattartikeln om ett förbud mot rasistisk organisering som 73 organisationer och personer skrev i samband med Almedalen i somras: http://www.aftonbladet.se/debatt/a/zq8lO/forbjud-nazistgrupper--och-lar-av-historien #ochjagprotesterade